Recepty pro Vaše nejmenší pro prevenci vzniku alergií

lahevAlergie je chybná reakce imunitního systému, kdy organismus pokládá neškodnou látku za rizikovou a spustí obranou imunitní reakci.


Na vzniku alergie se podílí více faktorů – největší vliv mají dědičné vlohy. Svůj vliv má životní prostředí a předčasné vystavení alergenům nebo látkám, které zvyšují účinek antigenů (pasivní kouření, znečištěné ovzduší apod.) Výrazným způsobem se také uplatňuje vliv výživy (zvláště v kojeneckém věku).

Preventivně tedy lze předcházet alergiím dvěma způsoby:

1) Řízení styku s alergenem
Dítě nevystavujeme v kojeneckém věku potenciálním antigenům ve zvýšené míře, abychom dali organismu šanci uzrát a při styku s antigenem reagovat normálně – nespouštět alergickou reakci.
Pokud však již k alergické reakci jednou došlo, znamená to, že organismus je již senzibilován a je potřeba pro léčbu kontakt s antigenem eliminovat pokud možno úplně.

2) Posilování imunitního systému
Imunitní systém v kojeneckém věku dozrává a je potřeba jej účinně podporovat, zejména výživou.

Hypoalergenní jídelníček v období prvních dvanácti měsíců života

Podle odborných studií upravený hypoalergenní jídelníček v období prvních dvanácti měsíců života může snížit riziko vzniku alergické reakce po dobu prvních pěti let života i o více než 50%.
Nabízíme vám praktické nutričně vyvážené recepty pro Vaše nejmenší, které respektují zásady hypoalergenní výživy.

Některé maminky může překvapit, že chuť HA mlék je nahořklá, což je způsobeno obsahem hydrolyzované bílkoviny. I když dítě nahořklé HA mléko ze začátku odmítá, většina si na novou chuť mléka zvykne. Na trhu jsou k dostání HA mléka BEBA, Sunar a Nurilon.

Comments are closed.